News & In the media

594 resultaten

10 mei 2019

Michel van Eeten in NEMO Kennislink over cyberveiligheid van patienten

Michel van Eeten in NEMO Kennislink over cyberveiligheid van patienten

Zijn ziekenhuizen en medische apparaten voldoende beschermd tegen hackers? Sommige experts menen van niet. Hospitalen zijn kwetsbaar voor hacks en virussen. Dat komt onder meer doordat het lastig is om medische apparaten te beveiligen. “Het grootste deel daarvan is door bedrijven ontwikkeld die weinig van beveiliging weten”, zegt hoogleraar cybersecurity Michel van Eeten (TU Delft).

05 mei 2019

Seda Gürses op NOS.nl over facebook en nepnieuws

Veertig medewerkers in het Facebook-verkiezingscentrum moeten ervoor zorgen dat nepnieuws en andere vormen van verkiezingsbeïnvloeding in de aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement zo snel mogelijk worden opgemerkt en ingedamd. Maar zijn deze maatregelen voldoende? "Alles wat Facebook doet tegen nepnieuws en verkiezingsmanipulatie verandert weinig aan de manier waarop het netwerk zelf zaken doet. Zo laten ze externe organisaties nieuwsberichten factchecken en wijzen ze telkens naar anderen, zoals de makers en verspreiders van nepnieuws." Facebook kijkt niet naar zijn eigen rol in het probleem, vindt Seda Gürses, onderzoeker naar ict-systemen aan de TU Delft.

24 april 2019

Wijnand Veenem in Trouw over treinstations

Wijnand Veenem in Trouw over treinstations

Spoorbeheerder ProRail verwacht de komende jaren tientallen nieuwe stations te bouwen. Ook zullen oude stations worden gemoderniseerd om het reizen per trein comfortabeler te maken. Wijnand Veeneman, hoofddocent en onderzoeker vervoer aan de TU Delft, verwacht dat de nieuwe stations niet ‘groots en meeslepend’ worden.

21 april 2019

Hans de Bruijn in Trouw: Tegenstellingen uitvergroten, daar kun je het als politicus ver mee schoppen

Hans de Bruijn in Trouw: Tegenstellingen uitvergroten, daar kun je het als politicus ver mee schoppen

Politici maken steeds meer gebruik van het oxymoron, tegenstellingen samenbrengen tot iets nieuws. Maar je kunt kiezers ook trekken door aan beide zijden van de kloof te staan.

11 april 2019

Gerdien de vries in RTL Nieuws over gedragsverandering

Gerdien de vries in RTL Nieuws over gedragsverandering

Heftige beelden van walrussen die van rotsen vallen, raken kijkers van de Netflix-documentaire Our Planet. En dat is precies de bedoeling van de makers, die ons willen overtuigen van de problemen die klimaatverandering oplevert en ons willen aanzetten ons leven te veranderen om dat tegen te gaan. Maar gedrag van kijkers laten veranderen, is lastig, weet Gerdien de Vries. Ze is klimaatpsycholoog en gedragswetenschapper aan de TU in Delft.