Past deze studie bij mij?
Klinische Technologie is iets voor jou als je een grote interesse hebt in zowel techniek als geneeskunde. Tijdens de studie en daarna krijg je te maken met patiënten, dus het is handig als je het leuk vindt om met mensen in contact te zijn.
Jij bent:
Onderzoekend, nieuwsgierig en communicatief.
Geïnteresseerd in techniek in een medische setting.
Niet bang voor vernieuwing en uitdaging.
Vakken & interesses
De volgende vakken komen veel voor bij Klinische Technologie. Als dit vakken zijn die je leuk vindt en je liggen dan is dit een studie voor jou.
-
Tijdens de opleiding doe je veel kennis op over het menselijk lichaam en alle orgaansystemen. Dit lijkt dus op biologie van de middelbare school, maar dan een stapje hoger.
-
Dat geldt ook voor Natuurkunde of andere Technische vakken op de middelbare school. Bij Klinische Technologie leer je met technische concepten uit de werktuigbouwkunde, natuurkunde, elektrotechniek en informatica om te analyseren hoe het (gezonde) menselijk lichaam functioneert en welke processen leiden tot het ontstaan van ziektes.
Intensiviteit
Bij Klinische Technologie ben je ongeveer 40 uur per week bezig met je studie. Dat is vergelijkbaar met andere studies, maar je hebt wel meer contacturen vergeleken met de meeste andere opleidingen. Zo’n 16 uur per week ben je aanwezig bij hoor- en werkcolleges en ca. 8 uur per week bij projecten en practica. De rest van de tijd (ook ca. 16 uur) besteed je aan zelfstudie. Hoewel het niveau prima aansluit op het niveau van de middelbare school, ligt het tempo aan de universiteit een stuk hoger en is de hoeveelheid stof een stuk meer dan op de middelbare school.
Studentenervaringen
Het kiezen van een studie is best lastig. Studenten die nu de opleiding Klinische Technologie volgen, hebben deze keuze ook moeten maken. Voor de een was het een snelle en makkelijke keuze, voor de ander toch wat ingewikkelder. Lees hier hoe zij de studie nu ervaren en hun studiekeuzetips aan jou.