Grade Point Average verklaring TU Delft
Tijdens aanmeldprocedures voor buitenlandse masters, beursaanvragen en sollicitaties wordt soms naar het Grade Point Average (GPA) van je studie gevraagd. Wat is dit, hoe wordt dit berekend, wie kan het aanvragen en hoe kom je eraan?
Wat is het GPA?
Het GPA wordt bepaald door het gemiddelde van je eindresultaten, gewogen naar studiepunten. Het wordt uitgedrukt in gradepoints en afgerond op 2 decimalen. Een GPA omvat de behaalde (enkel numerieke) eindresultaten waarmee je vakken hebt afgesloten. Bij herkansingen geldt uiteraard alleen het hoogste cijfer.
Hoe wordt het GPA berekend?
Je GPA wordt berekend als gemiddelde van je behaalde resultaten in het examenprogramma van je opleiding. Dit betekent dat eventuele behaalde resultaten van additionele vakken niet worden meegerekend omdat deze geen onderdeel zijn van je examenprogramma.
Resultaten behaald met deelname aan het Honours Programme tellen niet mee voor je GPA, omdat dit een extracuriculair programma is.
Wie kan een GPA verklaring aanvragen?
Een GPA verklaring kan alleen afgegeven worden aan BSc en MSc studenten die een actieve inschrijving hebben of de BSc of MSc opleiding bij de TU Delft hebben afgerond. Er moet een examenprogramma in Osiris geregistreerd zijn met tenminste één behaald resultaat. Indien er behaalde vakken in het examenprogramma ontbreken, neem dan contact op met Study Programme Administration.
Er wordt geen GPA afgegeven voor schakelprogramma’s , externe minor-studenten en inkomende exchange studenten.
Hoe vraag ik een GPA verklaring aan?
Voor een GPA verklaring kan je terecht bij het Servicepunt van je faculteit of bij het Contact Centre ESA via de website "Verklaringen", ook als je je studie nog niet hebt afgerond.