Marie-Anne de Gier


Naam: Marie-Anne de Gier
Studiejaar: 3

Waarom heb je voor Technische Natuurkunde (TN) gekozen?
Toen ik een studiekeuze ging maken, was ik op zoek naar variatie, diepgang en praktische toepassing. En Technische Natuurkunde heeft dat allemaal! Er worden veel verschillende onderwerpen behandeld, waardoor je nooit uitgekeken raakt op de materie. Verder ligt het tempo hoog, waardoor er veel stof in korte tijd behandeld wordt en je echt de diepte in kunt gaan. Ten slotte vind ik het erg interessant hoe je de theorie uit de colleges direct kan toepassen in technische ontwerpen en daarmee de maatschappij een stukje verder kan brengen. 

Passies?
Ik vind het ontzettend leuk om met nieuwe, innovatieve dingen bezig te zijn die de wereld een stukje beter maken. Daarom zet ik mij graag in voor duurzaamheid. Bij TN heb ik ontdekt dat ik ook de medisch-technische sector heel interessant vind. Daarom doe ik nu mijn bachelor-eindproject op dit terrein. In mijn vrije tijd ben ik bestuurlijk actief, sport ik vaak en spreek ik graag af met vrienden. 

Uitdagingen?
Voor mij is het een uitdaging om te zorgen dat ik genoeg tijd overhoud om aan mijn studie te besteden. Ik vind van alles leuk en doe graag dingen buiten mijn studie. Een commissie bij de studievereniging? Ja leuk! Een bestuursfunctie bij een studentenvereniging? Ja graag! Studentambassadeur voor TN? Jazeker! Technische Natuurkunde is niet alleen moeilijk qua stof, maar ook een studie waar je de tijd moet nemen om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen. En dat kost tijd. In het begin van mijn studie heb ik daarom moeten leren om een planning te maken, zodat ik een goede balans heb tussen studie en activiteiten daarbuiten. 

Wat wil je later worden?
Vroeger trok het medische mij nooit zo, ik heb bijvoorbeeld nooit Geneeskunde willen studeren. Maar bij TN kwam ik erachter dat ik de medische toepassing van natuurkunde wel heel erg interessant vind. Zo vind ik het ontzettend mooi hoe je met straling mensen kunt genezen, met geluidsgolven de slaapkwaliteit kunt verbeteren en hoe je met mechanica virussen kunt analyseren. Ik weet nog niet precies welke kant ik op wil. Misschien als klinisch fysicus in een ziekenhuis werken of bij een medisch-technisch bedrijf apparatuur ontwikkelen. Maar één ding weet ik zeker: ik wil mijn technisch natuurkundige kennis inzetten om mensen te helpen!

Leuk om te weten
Voor mijn profielwerkstuk op de middelbare school mocht ik onderzoek doen op de TU Delft in de galmkamer van Technische Natuurkunde. De professor die meekeek was ontzettend enthousiast over mijn onderzoek en dacht heel erg met me mee. Ik vond het zo leuk om te zien dat de TU Delft zoveel mogelijkheden biedt tot onderzoek en samenwerking, dat ik dacht: hier zou ik elke dag wel met natuurkundig onderzoek bezig willen zijn!