Backstage tour
Onze backstage tour op de The Green Village neemt je mee naar het bewoonde openlucht-laboratorium van de TU Delft. Hier onderzoeken, experimenteren en demonstreren, kennis- en onderwijsinstellingen, ondernemers, overheden en inwoners van Nederland samen hun duurzame innovatie. Een regelluwe proeftuin op TU Delft Campus met échte bewoners!
Er wordt getest op wijk-, straat- en gebouwniveau en gewerkt aan de innovatieopgaven van vandaag en morgen. The Green Village ondersteunt innovatieve partijen bij het oplossen van knelpunten die de opschaling van hun innovatie in de weg staan, om zo hun product van idee naar de markt te krijgen.
Voor wie?
Deze tour is speciaal ontwikkeld voor particulieren en onze enthousiaste student-gids leidt u rond over de The Green Village. Wilt u specifieke informatie, diepgaande kennisoverdracht en mogelijke samenwerking met de The Green Village, dan verwijzen wij u naar de portal van The Green Village, klik hier.
Drie thema’s
Bij The Green Village wordt gewerkt aan de innovatieopgaven van vandaag en morgen. De focus ligt hierbij op drie thema’s:
- Duurzaam bouwen & renoveren
- Toekomstig energiesysteem
- Klimaatadaptieve stad
Hieronder een aantal actuele voorbeelden van projecten binnen de thema's.
Wij verzorgen tours voor particulieren en de tour vindt buiten plaats. Voor bedrijven klik hier.
De tour start:
1. DreamHûs
Het project DreamHûs bestaat uit drie exact nagebouwde jaren 70-woningen, waarvan we er zo’n drie miljoen in Nederland hebben. Slecht geïsoleerd, enkele beglazing, oude vloeren: kortom, exact zoals er toen werd gebouwd.
Eén van de grote uitdagingen waar we in Nederland voor staan: hoe kunnen we dit type woningen op een betaalbare én comfortabele manier verduurzamen? Warmteterugwin-installaties om geld te besparen, een ventilatie-unit om de luchtkwaliteit te verbeteren: dat zijn slechts twee voorbeelden van slimme oplossingen die hier worden getest. Om een levensechte situatie te creëren wonen er mensen die hun gebruikerservaring met de innovator delen.
2. 24/7 Energy Lab en WaterstofStraat
Is het mogelijk om in eigen energie behoefte te kunnen voorzien en niet langer afhankelijk te zijn van energie aanbieders?
Het doel van dit project is om duurzame energie zoals zon en wind op te wekken in tijden dat dit beschikbaar is. De overtollige energie zet je om in waterstof en wordt opgeslagen in flessen. Wanneer de koude periode aanbreekt, kun je gebruik maken van jouw eigen energie.
De WaterstofStraat met een werkende waterstofinstallatie is gecreëerd door drie netwerkbedrijven om praktisch onderzoek te kunnen doen en kennis met elkaar te delen. Waterstof is een van de duurzame alternatieven voor aardgas, maar vergeleken met aardgas is het nog vrij nieuw, wat betekent dat er nog veel te leren valt.
3. WaterStraat en HittePlein
Wateroverlast, droogte, hitte: ook Nederland krijgt steeds vaker te maken met extremer weer. Hoe houden we wijken, straten en gebouwen leefbaar en bewoonbaar? Op de WaterStraat worden innovaties getest die helpen beter om te gaan met wateroverlast in de stad als gevolg van het veranderende klimaat in Nederland.
Als je op de WaterStraat staat kijk dan eens naar de grond! Daar zie je allerlei slimme oplossingen zoals: ondergrondse waterreservoirs, betonnen blokken die regenwater kunnen afvoeren of bufferen en slimme regentonnen. Aan de WaterStraat grenst het HittePlein. Daar werken ondernemers aan allerlei oplossingen op het gebied van hittestress en langdurige droogte. Denk aan tegels die water absorberen en water verdampen wanneer het heet is, waterhergebruik en waterbuffering om langdurige droogte te bestrijden.