Vijf TU Delft onderzoekers ontvangen Marie Curie-beurs
De Europese Commissie heeft vijf Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) Staff Exchanges 2023 subsidies toegekend aan talentvolle wetenschappers van de TU Delft. Staff Exchange, voorheen bekend als Research and Innovation Staff Exchange, is een staf uitwisselingsprogramma tussen landen en sectoren om de ontwikkeling van duurzame samenwerkingsprojecten tussen verschillende organisaties, uit zowel de academische als de niet-academische sector, gevestigd in en buiten Europa, te stimuleren.
De vijf toegekende Marie Curie-subsidies zijn voor:
Evolution in Security and Privacy for 6G networks - ENSURE-6G
Aaron Ding, Techniek, Bestuur en Management (TBM)
Meer informatie
Space Architecture design and prototyping in planetary analogue environments - ArchiSpace
Henriette Bier, Bouwkunde (BK)
Motion Control Systems of Multi-Actuated Ground Vehicles - MOCO
Barys Shyrokau, Mechanical Engineering (ME)
Understanding Neutral Weed Communities - Crops Interactions and Identification of Artificial Intelligence Algorithms for Species-Specific Weed Management Using Robots - NEUTRAWEED
Cosimo Della Santina, Mechanical Engineering (ME)
Metallo-enzymes and Cells for Green Environmental Alternatives - McGEA
Peter-Leon Hagedoorn, Technische Natuurwetenschappen (TNW)
Over MSCA Staff Exchanges 2023
Een belangrijke pijler binnen het Europese subsidieprogramma Horizon Europe is Excellente kennisbasis. Deze pijler tracht de Europese wetenschap wereldwijd op de kaart te zetten als aantrekkelijke locatie voor onderzoekstalent. De Europese Commissie zet de Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) Staff Exchanges binnen Excellente kennisbasis in om de onderzoeksvaardigheden van onderzoekers te ontwikkelen. Door het bieden van betere carrièremogelijkheden zal het aantrekkelijker worden voor onderzoekers om naar Europa te komen en te blijven werken.