Laatste Nieuws
08 november 2018
Beste docent en meest innovatief onderwijstalent TU Delft
Calvin Rans, universitair docent bij de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechnologie (LR), is verkozen tot de beste docent van de TU Delft 2018.
08 november 2018
TU Delft in vijf grote nieuwe publiek-private onderzoeksprogramma’s
NWO heeft bekendgemaakt welke nieuwe onderzoeksprogramma’s van start mogen gaan in het zogeheten ‘Perspectief voor de Topsectoren’-programma, met een budget van in totaal 28 miljoen euro. De TU Delft is betrokken bij vijf van de zes gehonoreerde programma’s.
06 november 2018
Rhythima Shinde is TU Delft Best Graduate 2018!
Rhythima Shinde is uitgeroepen tot Best Graduate 2018 van de TU Delft. Zij studeerde af bij de Faculteit Techniek, Bestuur en Management.
06 november 2018
'Te weinig ambitie bij noodzakelijke modernisering Nederlands spoor'
Het Nederlandse spoor zou veel sneller moeten overschakelen naar de moderne Europese communicatie-standaard ERTMS voor besturing en beveiliging.
05 november 2018
Geluiden als factor bij fietsveiligheid onderzocht
Agnieszka Stelling onderzoekt de rol die geluiden spelen bij de verkeersveiligheid van fietsers. Ze promoveert op maandag 5 november op dit onderwerp aan de TU Delft.
31 oktober 2018
Impuls voor geothermisch onderzoek aan de TU Delft
De meeste mensen zullen afgelopen zomer niet hebben nagedacht over het verwarmen van hun huizen; onderzoekers van de TU Delft deden dat wel (en niet alleen de laatste maanden). De bij het geothermisch onderzoek betrokken wetenschappers hebben goeie redenen om vooruit te kijken: het College van Bestuur van de TU Delft heeft een principebesluit genomen over de aanleg van een aardwarmtebron die voor geothermisch onderzoek kan dienen.
29 oktober 2018
EU kent QuTech-consortium tien miljoen euro toe voor versnelde ontwikkeling quantuminternet
Vandaag kondigde de Europese Commissie aan dat haar Quantum Flagship Programme tien miljoen euro zal bijdragen aan de ontwikkeling van een blauwdruk voor een toekomstig quantuminternet.
29 oktober 2018
Delfts studententeam ontwikkelt gendopingdetectiemethode en wint prijzen in wereldwijde Synthetische Biologie competitie
Studenten van de TU Delft hebben een methode bedacht en ontwikkeld om gendoping te detecteren. Met deze methode, die de naam ADOPE (Advanced Detection of Performance Enhancement) draagt, kan in de toekomst het misbruik van gentherapie in de sport worden tegengegaan. De studenten van het Delftse iGEM-team willen met dit project het belang van veilig gebruik van synthetische biologie onderstrepen. Ze presenteerden hun idee afgelopen week in Boston tijdens de International Genetically Engineered Machine (iGEM) wedstrijd en sleepten prijzen in de wacht voor hun nieuwe toepassing en product ontwerp.
25 oktober 2018
MAVLab gaat Pelikaandrone ontwikkelen voor Rijkswaterstaat
Op 23 oktober vond tijdens het event ‘Drones in het Waterbeheer’ de kick-off en ondertekening plaats van een nieuw project.
24 oktober 2018
Hitte in de stad is tegen te gaan met natuurlijke oplossingen
(Her)introduceren van planten en open water is de beste manier om extreme hitte in onze steden tegen te gaan, stelt promovenda Anna Solcerova.