Laatste Nieuws
06 februari 2019
TU Delft signs contract with UNICAMP to host the TU Delft office in Brazil for coming 5 years
On 5 February 2019, Professor Marcelo Knobel, President of the largest technical university of Latin America in Campinas signed an agreement for collaboration with Professor Patricia Osseweijer, University Ambassador Brazil of TU Delft.
04 februari 2019
Nieuwe methode voor snel en nauwkeurig berekenen potentieel zonne-energie in steden
Onderzoekers van de TU Delft hebben een nieuwe methode ontwikkeld om snel en nauwkeurig het potentieel voor zonne-energie in een stedelijke omgeving te berekenen. De methode kan architecten en stedenbouwkundigen aanzienlijk helpen bij het verwerken van zonne-energietechnologie in hun ontwerpen. De bevindingen zijn maandag 4 februari gepresenteerd in Nature Energy.
01 februari 2019
TU Delft blijft groeien
De instroom van nieuwe studenten bij de TU Delft is in het lopende collegejaar opnieuw gegroeid tegenover het voorgaande jaar. In 2018 kwamen 5.929 studenten voor het eerst aan de TU Delft studeren: 3.971 bij een bacheloropleiding (BSc), 1.748 bij een masteropleiding (MSc) en 210 in een schakelprogramma. De groei van 7% in Delft ligt iets boven de landelijke trend (5,3%). Vandaag publiceren de universiteiten de instroomcijfers van het lopende collegejaar.
29 januari 2019
Stephanie Wehner wint Ammodo Science Award
Stephanie Wehner (QuTech/EWI) is één van de acht winnaars van de Ammodo Science Awards 2019. Dat heeft Ammodo vandaag bekendgemaakt. De laureaten ontvangen ieder een geldbedrag van 300.000 euro. Dat geld kunnen ze de komende jaren gebruiken om nieuwe wegen te verkennen in fundamenteel wetenschappelijk onderzoek.
29 januari 2019
Een schip met airbags
Hoe voorkom je een scheepsramp zoals zeven jaar geleden het geval was bij de Costa Concordia, het cruiseschip dat kapseisde voor de kust van Italië? En bovenal hoe vergroot je de veiligheid van de opvarenden bij een kritieke toestand?
24 januari 2019
Studenten TU Delft presenteren acht innovatieve robots
Een robot die onkruid wiedt, een robot die met een camera naar de diepzee afreist, en een robot die blauwalg uit het water vist. Deze en nog vijf andere robots zijn op woensdag 30 januari 2019 te zien tijdens de demodag van de minor Robotica van de TU Delft.
18 januari 2019
Het TU Delft Solar Boat Team presenteert ontwerp van de eerste Nederlandse zonneboot voor op open zee
Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis neemt het TU Delft Solar Boat Team de stap om een zonneboot te ontwikkelen voor op zee. Het wordt een trimaran, een boot met drie rompen, die de oceaan volledig op zonne-energie gaat bedwingen. Dinsdagavond 15 januari presenteerde het team het nieuwe ontwerp van de boot. Met deze boot zijn ze van plan komende zomer het wereldkampioenschap voor zonneboten in Monaco te winnen én een wereldrecord te verbreken door als snelste zonneboot ter wereld Het Kanaal over te steken.
18 januari 2019
Nieuw fieldlab RoboHouse geopend op TU Delft Campus
Op de TU Delft Campus is een nieuw fieldlab van start gegaan: RoboHouse. In dit fieldlab voor geavanceerde robotica kunnen bedrijven en instellingen terecht die vragen hebben over de inzet van slimme robots in hun organisatie of productieproces. Ook studenten kunnen gebruikmaken van de faciliteiten.
16 januari 2019
Den Haag het hardst getroffen bij extreme neerslag
Een nieuwe neerslagindex vergelijkt de risico’s van extreme neerslag voor steden. Van de provinciehoofdsteden in Nederland komt Den Haag er het slechtst van af.
15 januari 2019
Studenten TU Delft presenteren ontwerp om inefficiënte kantoren te transformeren in appartementen die meer energie produceren dan gebruiken
Het MOR (Modular Office Renovation) -team van de TU Delft, dat bestaat uit 54 studenten, is bezig met een ontwerp om (een deel van) een inefficiënt kantoor te renoveren in een appartement dat meer energie produceert dan dat het zelf gebruikt. Op 15 januari 2019 heeft het team het definitieve ontwerp van dit prototype onthult. Met het uiteindelijke prototype gaat het team in juli 2019 naar Hongerije om mee te doen aan een internationale studenten-competite voor energiezuinige huizen.