Laatste Nieuws
17 juli 2020
Cursus natuurkunde helpt VWO-er met overstap naar universiteit
13 juli 2020
Nooit meer vallen dankzij rugzak-achtige draagbare robot
Hulpmiddelen voor het evenwicht die in het dagelijks leven en in revalidatiecentra worden gebruikt, zijn nuttig maar verre van perfect. Stokken, looprekken, krukken en handrails veranderen de houding en verhinderen dat je je handen kunt gebruiken bij handelingen zoals het openen van deuren, het dragen van boodschappen of het opnemen van de telefoon
13 juli 2020
Jaar van de Docent 2020: studenten bedanken de docenten
De studenten van de TU Delft hebben alle docenten van de universiteit in het zonnetje gezet voor hun inspanningen in de voorbije bijzondere maanden.
10 juli 2020
Onderzoek opent black box van data-gedreven keuzemodellen
Gezichtsherkenning bij het nemen van foto’s met je smartphone, zoekmachines op het internet en aanbevelingssystemen op Netflix...
02 juli 2020
Werktuigbouwkunde studenten ontwerpen inventieve pakkethond
Studentengroep WB62 wint met hun pakkethondje ‘De Scarabee’ de Ontwerpwedstrijd 2020.
30 juni 2020
Watersnood 1953 leert: natuur redde levens en biedt kansen voor veiliger toekomst
Natuurlijke kwelders of schorren aan de zeezijde van dijken redden mensenlevens als een dijk wel doorbreekt. Dat schrijft een team van wetenschappers uit Yerseke, Delft en Antwerpen deze week in Nature Sustainability.
30 juni 2020
Nieuwe software brengt quantum netwerkontwerp naar gebruikers over de hele wereld
NetSquid, een gespecialiseerde simulator voor kwantumnetwerken, is vrij beschikbaar gesteld voor niet-commerciële gebruikers. De software, die sinds 2017 door QuTech wordt ontwikkeld, is de eerste in zijn soort die timingseffecten modelleert met behulp van discrete gebeurtenissen.
25 juni 2020
Eerste detector-array gereed voor GUSTO ballonmissie
De eerste detector-array voor NASA's GUSTO-missie heeft zijn pre-shipment review doorstaan en wordt nu naar de Universiteit van Arizona verzonden voor integratie in de ballontelescoop. SRON ontwikkelt samen met TU Delft de drie 8-pixel-arrays, voor de frequenties 4.7, 1.9 en 1.4 terahertz. Ze hebben nu de array voltooid voor het 4.7 terahertzkanaal—het lastigste onderdeel. GUSTO is een ballonmissie die de emissies gaat meten van materiaal tussen de sterren; het interstellaire medium.
23 juni 2020
Nieuwe meetapparatuur brengt atmosfeer boven TU Delft Campus nauwkeurig in kaart
Een compacte en mobiele wolkenradar gaat de komende tijd hoge resolutie beelden leveren van de samenstelling van de wolken boven de TU campus.
19 juni 2020
Spinozapremie voor Nynke Dekker
Nynke Dekker ontvangt dit jaar de Spinozapremie, de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap. Naast Nynke Dekker ontvangen prof. dr. ir. Jan van Hest (TUE), prof. dr. Pauline Kleingeld (RUG) en prof. dr. Sjaak Neefjes (LUMC/UL) de Spinozapremie. Prof. dr. Linda Steg (RUG) en prof. dr. Ton Schumacher (AVL/LUMC/UL) ontvangen de Stevinpremie. De laureaten krijgen ieder 2,5 miljoen euro, te besteden aan wetenschappelijk onderzoek en activiteiten met betrekking tot kennisbenutting.