Laatste Nieuws
08 december 2020
Prijs edX voor Delftse MOOC over energieneutrale gebouwen
Andy van den Dobbelsteen, Eric van den Ham en Tess Blom (Faculteit Bouwkunde) zijn de winnaars van 2020 edX Prize for Exceptional Contributions in Online Teaching and Learning, met hun online cursus (MOOC) "Zero-Energy Design: an approach to make your building sustainable". Deze MOOC helpt deelnemers om uit te zoeken welke energiemaatregelen zij kunnen toepassen om hun gebouwen (meer) duurzaam en energiezuinig te maken.
07 december 2020
SURF Onderwijsaward voor Willem van Valkenburg
Tijdens de online SURF Onderwijsdagen 2020 was Willem van Valkenburg, Executive Director Extension School aan de TU Delft, een van de onderwijsprofessionals die een prijs ontving voor zijn nationale en internationale bijdrage aan onderwijsvernieuwing.
04 december 2020
Professor Ronald Hanson benoemd tot Distinguished Professor in Quantum Computing and Quantum Internet
Prof.dr.ir. Ronald Hanson van de faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW) en het QuTech-instituut is benoemd tot Distinguished Professor in Quantum Computing and Quantum Internet.
03 december 2020
TU Delft stelt ‘Pro Vice Rector’ AI, Data en Digitalisering aan
Het College van Bestuur van de TU Delft heeft professor Geert-Jan Houben met ingang van 1 december 2020 benoemd tot Pro Vice Rector Magnificus Artificiële Intelligentie (AI), Data en Digitalisering (PVR AI). In deze rol zal Houben leiding geven aan het TU Delft AI Initiative, en het voortouw nemen bij de regionale, nationale en internationale samenwerking rond dit thema.
02 december 2020
Software TU Delft voor het vaststellen van besmettingsrisico voor specifieke locaties
De Delftse aerodynamica-hoogleraar Fulvio Scarano ontwikkelde samen met stromingsleer-deskundige Lorenzo Botto en simulatie-expert Wouter van den Bos software om de besmettingsrisico’s met het coronavirus te berekenen voor een specifieke locatie. Het model plaatst virtueel een ziek persoon in de ruimte en simuleert hoe snel de virusdeeltjes zich verspreiden.
01 december 2020
Delftse onderzoekers ontwikkelen sensor voor zuurstofverzadiging bij premature baby’s
Artsen moeten bij te vroeg geboren baby’s van alles in de gaten houden. De zuurstofvoorziening in de hersenen is daarbij misschien wel het allerbelangrijkst. Tot wel 50 procent van de te vroeg geboren kinderen loopt namelijk hersenschade op, wat leidt tot neurologische problemen. Onderzoekers van de TU Delft hebben nu een draadloze sensor ontwikkeld die de gezondheid van het babybrein op een eenvoudige, goedkope en voor het kind comfortabele manier in de gaten houdt.
01 december 2020
Onderzoekers kijken diep in weefsel
Eén van de uitdagingen in de optische beeldvorming is het scherp in beeld brengen van het binnenste van weefsel. Met traditionele methoden kun je tot ongeveer een millimeter diepte kijken. Onderzoekers van de TU Delft hebben nu een nieuwe methode ontwikkeld waarmee ze tot maar liefst vier keer zo diep kunnen gaan: tot zo’n vier millimeter. Vooral de gezondheidszorg kan in de toekomst van de nieuwe techniek profiteren.
25 november 2020
Delfts onderzoek in negen NWA-ORC consortia
Delftse onderzoekers gaan in tien consortia in teamverband aan de slag met interdisciplinair onderzoek
23 november 2020
Photovoltatronics: slimme zonnecellen die met elkaar praten
Wanneer je op straat loopt en naar gebouwen kijkt, zie je niet dat elk stukje oppervlak z’n eigen elektriciteit genereert en opslaat.
20 november 2020
Team ZED van de TU Delft wint 4TU Impact Challenge
Team ZED heeft de Dutch 4TU Impact Challenge gewonnen en gaat naar de World Expo in Dubai.