Laatste Nieuws
24 november 2022
Quantumgeluid verbindt quantumapparaten van de toekomst
Natuurkundigen van het Gröblacher-lab van de TU Delft hebben een apparaat gebouwd dat verschillende quantumapparaten en qubits met elkaar kan verbinden. Voor het eerst zijn wetenschappers in staat zoveel qubits op te slaan als ze maar willen op een zeer compact oppervlak van deze chipsoort.
22 november 2022
Saskia van Heumen: TU Delft Best Graduate 2022
Vandaag, 22 november, presenteerden de acht beste afstudeerders van de TU Delft hun excellente afstudeerscriptie tijdens de TU Delft Best Graduate Award Ceremony 2022. De prestigieuze titel TU Delft Best Graduate 2022 werd uitgereikt aan ir. Saskia van Heumen, afgestudeerd aan de Faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek & Technische Materiaalwetenschappen (3mE). Saskia ontwikkelde een methode om lymfevaten in patiënten nauwkeurig in beeld te brengen.
22 november 2022
ERC Starting Grant voor vier Delftse onderzoekers
De European Research Council (ERC) heeft de ERC Starting Grants voor jonge onderzoekers bekend gemaakt, waaronder vier wetenschappers van TU Delft. Deze Europese subsidie van 1,5 miljoen euro voor een programma van vijf jaar, is bedoeld om individuele wetenschappers hun eigen teams te laten opbouwen en baanbrekend onderzoek te doen.
22 november 2022
TU Delft helpt de EU om strategisch crisismanagement te verbeteren
Tina Comes, professor Resilience aan de TU Delft, heeft een centrale rol gespeeld bij het adviseren van de EU over hoe zij haar rol bij crises kan verbeteren. Vandaag overhandigde zij in Straatsburg het wetenschappelijke rapport over crisisbeheer aan twee Europese commissarissen en het Europees Parlement.
21 november 2022
Refreeze the Arctic Foundation ondersteunt klimaatonderzoek TU Delft
Op 21 november 2022 heeft het Universiteitsfonds Delft een meerjarige schenkingsovereenkomst gesloten met Stichting Refreeze the Arctic Foundation. Hierdoor is het mogelijk om innovatieve methodes aan de TU Delft te ontwikkelen om wolken aan te passen en zo opwarming van de aarde tegen te gaan.
16 november 2022
Navigeren op de decimeter nauwkeurig
Onderzoekers van de TU Delft, Vrije Universiteit Amsterdam en VSL hebben een alternatief plaatsbepalingssysteem ontwikkeld dat robuuster en nauwkeuriger is dan GPS, met name in bebouwd gebied. Met het prototype van het systeem, geïmplementeerd in een speciaal opgezet mobiel netwerk, is een nauwkeurigheid van 10 centimeter behaald.
16 november 2022
TU Delft op 43e plaats in THE Reputation Ranking
In de Times Higer Education World Reputation Ranking 2022 die vandaag is verschenen, staat de TU Delft op positie 43. Vergeleken met andere universiteiten in Europa staat de TU Delft op de 10de plaats, in Nederland op de 1ste.
16 november 2022
Miljoenenimpuls voor jong vakgebied cellulaire agricultuur
Op 21 oktober 2022 werd een overheidssubsidie van €60 miljoen toegekend aan een ambitieus voorstel rondom cellulaire agricultuur, een jong vakgebied dat dierlijke producten zoals vlees en eiwitten rechtstreeks uit dierlijke cellen en micro-organismen wil produceren. Deze financiële ondersteuning – de grootste ooit door een landelijke overheid voor cellulaire agricultuur – is afkomstig uit het Nationaal Groeifonds.
15 november 2022
Acht medische professoren ontvangen gelijktijdig dubbelbenoeming
Acht hoogleraren zijn vandaag gelijktijdig geïnaugureerd als ‘Medical Delta hoogleraar’ bij de Universiteit Leiden, het LUMC, de TU Delft, Erasmus Universiteit en/of het Erasmus MC. Met een aanstelling bij tenminste twee van deze vijf academische instellingen combineren zij technologie en gezondheidszorg in hun hoogleraarschap.
15 november 2022
"We moeten de lead nemen in deze industrie"
Het testcentrum voor drone- en sensortoepassingen Unmanned Valley krijgt de beschikking over een drone-corridor naar zee, dwars over de Katwijkse Duinen. De nieuwe vliegroute loopt vanaf voormalig Vliegkamp Valkenburg (Zuid-Holland) naar de Noordzee en is net in gebruik genomen.