Archief
28 maart 2019
Is Mesdag een stuk van Scheveningen 'vergeten' te schilderen?
Bij het schilderen van zijn Panorama in 1881, lijkt Hendrik Willem Mesdag een stuk van Scheveningen vergeten te hebben.
22 maart 2019
Building with Nature: Engels slijkgras en zeebies helpen de dijken
Begroeide voorlanden kunnen golfbelastingen op dijken flink laten afnemen. Daardoor zou je deze dijken eventueel minder hoog kunnen maken. Vincent Vuik promoveert op woensdag 27 maart op dit onderwerp aan de TU Delft.
15 maart 2019
Tentoonstelling Panorama Mesdag en TU Delft: ‘Vanaf het hoogste punt: Landmeten in Mesdags tijd’
Terwijl Mesdag in 1880 vanaf het hoogste duin in Scheveningen schetsen maakte voor zijn Panorama, trokken landmeters door het hele land om een nieuwe kaart van Nederland te maken.
28 februari 2019
Vier vakgebieden TU Delft in wereldwijde top 10 QS Subject ranking
In de World University Rankings by Subjects 2019, die deze week is verschenen, staat de TU Delft in vier vakgebieden in de wereldwijde top 10, waaronder Civil (4). Deze toppositie is ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar.
14 februari 2019
Het belang van fundamenteel onderzoek naar glas
De TU Delft Glass & Transparency onderzoeksgroep heeft de Glas Aanmoedigings Award toegekend gekregen door Bouwend Nederland. De award benadrukt het belang van fundamenteel academisch onderzoek naar glas om nieuwe oplossingen te kunnen ontwikkelen voor de toekomst.
31 januari 2019
Nieuwe methoden en richtlijnen voor stedelijk grondwaterbeheer
Thom Bogaard (UHD afdeling watermanagement) heeft een beurs toegekend gekregen van 250.000 euro van NWO voor zijn voorstel op het gebied van verbetering van duurzaam management van watervoorraden.
16 januari 2019
Den Haag het hardst getroffen bij extreme neerslag
Een nieuwe neerslagindex vergelijkt de risico’s van extreme neerslag voor steden. Van de provinciehoofdsteden in Nederland komt Den Haag er het slechtst van af.
23 november 2018
TU Delft onderzoekers naar Great Barrier Reef voor koraalherstel
Een team met onderzoekers van de TU Delft, Van Oord en het Australische onderzoeksinstituut CSIRO vertrekt deze week naar het Great Barrier Reef bij Australië om een nieuwe methode voor grootschalig herstel van koraal te testen.