Nieuws
13 maart 2023
Studenten ontwerpen shelters voor getroffen Syrië en Turkije
Na de aardbeving in Turkije / Syrie bivakkeerden duizenden getroffen inwoners van Turkije en Syrië in de ijzige buitenlucht zonder eerste levensbehoefte. Zoals vaker in een rampgebied zijn er onvoldoende geschikte opvang- of noodlocaties om al die getroffenen van een ramp op te vangen. Bij de faculteit Bouwkunde heeft een team van studenten en deskundigen het initiatief genomen om hun expertise in te zetten om een modulaire shelters te ontwerpen.
08 maart 2023
De positieve veranderingen die vrouwelijke architecten teweegbrengen
Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag, met als thema "Choice Challenge", organiseert het consulaat-generaal van Nederland in Guangzhou een salonuitwisseling voor vrouwelijke architecten. Het doel is een interactief platform op te bouwen tussen Chinese en buitenlandse vrouwelijke architecten en de 'groeiverhalen' en waardevolle ervaringen van vrouwelijke architecten te delen. Caroline Newton is uitgenodigd om deel te nemen.
08 maart 2023
Carola Hein onderscheiden met de Open Education Ambassador Award
Op 7 maart, ter gelegenheid van de Open Education Week 2023, ontvingen acht docenten van de TU Delft de award als erkenning voor hun inzet om kennis en leermiddelen openlijk te delen met de wereld. Van onze faculteit ontving hoogleraar Carola Hein de Award.
07 maart 2023
Marie Skłodowska Curie Postdoctoral Fellowship opportunities
Excellent postdocs and recent PhD graduates who would like to apply for the Marie Sklodowska Curie Postdoctoral Fellowships 2023 (MSCA-PF-2023) are invited to express their interest. Selected candidates will receive support from our university to write a successful proposal for this call.
01 maart 2023
TU Delft wint 2022 edX Prize voor innovatief online onderwijs over duurzame stedelijke ontwikkeling
26 februari 2023
Uniek schaalmodel in de maak: Toren van Vladmir Tatlin
Niemand weet precies hoe de Toren van Vladimir Tatlin in elkaar heeft gezeten. Er zijn maar een paar tekeningen, schetsen en foto’s van de toren. En een beperkt aantal nog bestaande eerder gemaakte schaalmodellen; maar zijn die kloppend? Momenteel zijn Bas Vahl (Maquettetechniek) en Peter Koorstra (Vormstudie) in de maquettehal bezig met het reconstrueren en opbouwen van een nieuw schaalmodel van deze bijzondere toren.
15 februari 2023
Diversiteit en Inclusie 2.0: een interview met het BK D&I Team
Vanaf februari 2023 legt Roberto Rocco de functie van Faculty Diversity and Inclusion Officer neer, om opgevolgd te worden door Robert (Bob) Gorny. Samen met Cécile Calis in de nieuwe functie van Community Officer zullen zij als team bijdragen om van BK een omgeving te maken die diversiteit en inclusiviteit in zowel structuur als functioneren bevordert. Wij kijken graag met hen terug op de afgelopen twee jaar en kijken vooruit naar de komende periode.
09 februari 2023
Koopprijzen dalen voorlopig verder op de Nederlandse koopwoningmarkt
Terwijl het aantal verkochte woningen in de bestaande woningvoorraad redelijk stabiel blijft, zet de daling van de koopprijzen in het vierde kwartaal van 2022 gestaag door. De fors gestegen hypotheekrente in de afgelopen maanden heeft direct gevolgen voor de leencapaciteit van huishoudens. In combinatie met de recente koopprijsdaling, maakt deze rentestijging potentiële kopers bovendien weer meer risicomijdend.
25 januari 2023
Open boek Teaching Design For Values: Concepts, Tools & Practices
Het identificeren, interpreteren en implementeren van maatschappelijke waarden in universitair onderwijs is een essentieel onderdeel van verantwoord innoveren en ontwerpen voor rechtvaardige, inclusieve en duurzame samenlevingen. Terwijl er nu een goed gedefinieerde en groeiende hoeveelheid onderzoek bestaat over de theorie en toepassing van ontwerpen voor waarden (of 'waardegevoelig ontwerpen'), blijft de pedagogische dimensie momenteel onderbelicht.
23 januari 2023
Het Antoni van Leeuwenhoekjaar start met gratis tentoonstelling: FOCUS
“FOCUS: 25 students designing for Antoni van Leeuwenhoek" is een unieke tentoonstelling die de creatieve mogelijkheden van een microbiologie expositie laat zien. De tentoonstelling in OPEN Delft vindt plaats naar aanleiding van het jaar van Antoni van Leeuwenhoek, een van de belangrijkste figuren uit de geschiedenis van de microbiologie. Dit jaar is het 300 jaar geleden dat Antoni van Leeuwenhoek overleed in Delft, nadat hij hier meer dan 90 jaar heeft gewoond en gewerkt.